Guides

Fem steder at opleve efteråret

Efteråret kan føles vemodigt, men det er også en strålende smuk årstid, når træerne skifter farve.

Den vilde smag på Naturpark Amager

Efteråret er høst- og sanketid, og det kan du mærke og smage, hvis du lægger turen forbi Naturpark Amager. Her kan du eksempelvis finde brombær, hyld, mirabel, æble og hyben, som du kan bruge i kage, syltetøj og saft. Tjek hvad der er i sæson og tag en kurv under armen.

Hos Naturcentrets friluftshus arrangeres der hver weekend året rundt en række aktiviteter for hele familien. Her kan du også låne udstyr og købe brænde til selv at cykle ud i naturen og lave mad over bål.

Friluftshuset holder åbent i hverdagene fra kl. 8.00-15.00 samt i weekenden kl. 10.00-16.00. 

Hold dig opdateret med aktiviteter på naturcentrets Facebookside : https://www.facebook.com/naturcenteramager/

 

Få pulsen op på Danmarks største naturlegeplads

Der er tårne, forhindringsbaner, bakker, boldspil, sandkasse, klatrestativer … naturlegepladsen i Valbyparken er hele 25.000 kvadratmeter og dermed Danmarks største, og den indbyder til timevis af travl aktivitet og udfordringer for kroppen, hvad enten man er lille eller stor.

Men har man i stedet lyst til bare at nyde stemningen og den medbragte mad, leverer naturlegepladsen også gode solkroge.

Naturlegepladsen er et besøg værd på alle årstider, men i efteråret kan man samtidig nyde synet af de mange efterårsfarver i træerne i parken, hoppe i bladbunker og få et glimt af årets sidste farvepragt i nogle af parkens temahaver. Går man helt ned til vandet i parken, kan man få et glimt af windsurferne, som holder til her og suser rundt i bugten. Læs mere om Valbyparken her: http://naturibyen.com/steder/valbyparken/

 

Efterår på Valby Bakke

Søndermarken er Frederiksbergs Haves vilde tvilling, og det er et af de steder i byen, hvor man rigtig kan mærke efteråret med dets løvfald og forberedelse til vinteren i et skovlandskab. Egern vimser rundt og samler forråd, der er stadig kastanjer på jorden, og nu da bladene langsomt falder af træerne, bliver der bedre kig til det kuperede landskab. Søndermarken rummer rigtige bakker, hvad der også gør parken til vinterens mest populære kælkested.

Motionspladsen ‘Vildnisset’ i Søndermarken er ofte populær blandt børn, som bruger den til klatre- og balancelege, mens der på en anden aktivitetsplads er minitrampoliner.

Læs mere om Søndermarken her: http://naturibyen.com/steder/sondermarken/

 

Høst mellem birkestammerne  

Når året går på hæld, skifter birketræerne i Pinseskoven på Amager farve til det pureste guld. I Danmark er vi vant til at prise bøgeskovens flammende efterårsfarver, men i birkeskoven kommer bladkronerne på de ældste birke til at ligne gyldne fontæner, og er det en dag med blå himmel, er synet af de gule trækroner og hvide stammer en særlig oplevelse.

Pinseskoven er en del af Naturpark Amager, og man kan roligt tage kurv med til at indsamle frø, nødder, bær og svampe, for på offentligt område må man samle til eget forbrug. Pinseskoven plejer at være et godt brombærsted.

Der er bålsteder flere steder i nærheden, og Pinseskoven har også et shelter, man kan reservere til overnatning, lige som man kan fiske i kanalen og søerne i nærheden.

Læs mere om mulighederne for aktiviteter i Pinseskoven og Naturpark Amager: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/kalvebod-faelled/aktiviteter/

 

Tid til tanker på Vestre Kirkegård

Inspirerer efteråret til flere tanker end sommerens travlhed, er Vestre Kirkegård et af de gode steder at tænker tanker. Det er landets største begravelsesplads, men det er meget mere end det. Det er også en vigtig del af vores kulturhistorie, og samtidig er beplantningen særlig smuk i efteråret og er med til at bidrage til stemningen af vemod, fred og slægter, der følger slægters gang.

Men her er masser af liv. Kirkegården er med sine store, gamle træer blevet fast opholdssted for en flok skovhornugler, her er flagspætter, træløbere, flagermus, og til tider kan en ræv luske omkring.

Tidligere var ræven helt almindelig langt ind i København, men sygdommen ræveskab slog mange af rævene ihjel. Bestanden er på vej op, men der går nok nogle år, før ræven igen er fast byboer i den indre del af byen.

Det firkantede vandbassin ved urnegravene er ynglested for både lille vandsalamander og skrubtudse.

Læs mere om Vestre Kirkegård her: http://naturibyen.com/steder/vestre-kirkegard/

 

tirsdag d. 25. september

6°C

Enkelte skyer

onsdag

16°C

torsdag

18°C

fredag

13°C

Grønne events

august

september 2018

oktober
MA
TI
ON
TO
FR
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Events 1. september

 

Events 2. september

 

Events 3. september

 

Events 4. september

 

Events 5. september

 

Events 6. september

 

Events 7. september

 

Events 8. september

 

Events 9. september

 

Events 10. september

 

Events 11. september

 

Events 12. september

 

Events 13. september

 

Events 14. september

 

Events 15. september

 

Events 16. september

 

Events 17. september

 

Events 18. september

 

Events 19. september

 

Events 20. september

 

Events 21. september

 

Events 22. september

 

Events 23. september

 

Events 24. september

 

Events 25. september

 

Events 26. september

 

Events 27. september

 

Events 28. september

 

Events 29. september

 

Events 30. september

 

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.

Instagram #naturibyen