Steder

ØsterGro

En 600 m2 stor økologisk taghave i femte sals højde på toppen af et gammelt bil-auktionshus lyder som en historie fra New York, men den er ærkekøbenhavnsk. Stedet er Østerbro, foreningen bag hedder ØsterGro, og de 90 tons jord formet i sirlige højbede er blot et eksempel på, hvordan storbyhaverne i København også kan rykke op på tagene og blevet til frodige bylandbrug.

 

De urbane haver har på rekordfart bredt sig i de københavnske brokvarterer. På taget af Blågårds Skole på Nørrebro er indrettet en taghave under navnet DYRK Nørrebro, men med de 90 tons jord på det store tag i Æbeløgade har ØsterGro udvidet begrebet til et egentligt by-tag-landbrug, hvor der udover masser af grøntsager også er bybier og høns, som producerer hhv. honning og æg.

”Vi har ingen illusioner om at københavnerne kan blive selvforsynende med landbrugsvarer fra byhaver og –landbrug, men vi vil gerne være et bindeled mellem byen og økologiske landbrug udenfor byen, inspirere til lokale økologiske markeder og formidle viden om fødevareproduktion – både på byens tage og ude på landet,” siger Livia Urban Swart Haaland, som er en af initiativtagerne til ØsterGro.

Foto: Søren Rud

  • Åben have 2-3 gange om ugen. Workshops, grønne oplevelser i femtesals højde.
  • Åbningstider se her
  • ØsterGro er inspireret af taghave-landbruget, Brooklyn Grange, i New York, som blev etableret på taget af et gammelt filmstudie i  Brooklyn i 2010 og med udsigt til Manhattan skyline.

  • Ordet kapilær – eller kapillær – stammer fra fysiologien og er navnet på de små blodkar, som løber langs en krops celler og forsyner dem med næringsmidler. Hos planter er det de mikroskopiske kanaler, gennem hvilke  vandet vandrer fra rødderne til bladene.

  • En kapilærkasse består af en bund fyldt med vand, som langsomt vandrer op gennem jorden og til planterne.

  • TagTomat-projektet laver bl.a. workshops om, hvordan man laver sin egen kapilærkasse, som kan holde planterne med vand i 7-14 dage.
  • Masser af grøntsager, bier og høns.
  • Der er en vareelevator op til taghaven.
1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

Data og links

Østergro
Æbeløgade 4
2100 København Ø

søndag d. 21. oktober

13°C

Tåge

mandag

11°C

tirsdag

11°C

onsdag

10°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.