Events

Clean Up Event i Århus – Os Om Havet x GoDive

Sæt kryds i kalenderen søndag d. 8. maj!
Er I klar til årets andet clean up event?
Denne gang tager Os Om Havet igen en tur over til det jyske, mere præcist Århus, hvor vi sammen med GoDive dykkerklub laver et affaldsindsamlings arrangement for alle. Lige meget hvilken klub du normal dykker med, så er du meget velkommen!
DET PRAKTISKE:
Vi mødes ved Århus Havneplads, overfor Navitas. Der er gratis parkering i p-kælderen under Navitas. (indkørsel gennem Bestseller).
Her vil vi samle affald både under og over havoverfladen. Sidste år samlede vi 1248 kg affald, men der er meget mere så derfor kommer vi selvfølgelig tilbage.
SKAL DU DYKKE?
Vær opmærksom på, at du skal være certificeret dykker, have dykket indenfor de seneste 12 måneder og have erfaring med dyk i koldt vand for at dykke til clean up-eventet.
Vil du dykke, skal du tilmelde dig her: https://forms.gle/qZZmtiFckRjxBARx9
I dagens anledning har vores samarbejdspartner GoDive dykkerklub været så seje at tilbyde alle vores frivillige dykkere udstyrsleje til halv pris! Det betyder, at det er muligt at leje et helt sæt for 230 kr. En tank kan lejes for 50 kr.
Ønsker du at leje udstyr? Så skal du kontakte GoDive på følgende link: https://godive.dk/…/saerlige…/Affaldsindsamling/dato/9
Udover at GoDive udlejer deres dykkerudstyr til halv pris, vil der også sponsoreret af deres butik https://aquashoppen.dk/, blive trukket lod om præmier til både deltagende dykker og landkrabber.
Er du fridykker, er du selvfølgelig også meget velkommen! Tilmelding som fridykker kræver erfaring eller certificering. Af sikkerhedsmæssige årsager vurderer vi hver enkelte tilmelding individuelt.
Arrangementet kræver ingen tilmelding, hvis du ikke skal dykke. Mød bare op og hjælp med en god gerning.
FOR LANDKRABBER
Det vil også være muligt at give en hånd med fra land. Os Om Havet stiller affaldsgrabbere, handsker, indsamlingsnet og metalmagneter til rådighed til dem, der ønsker at fiske og samle affald fra kanten. Alle er velkomne – både børn og voksne.
Er du ikke dykker, kan du hoppe en tur i Os Om Havets kajak og give en hånd med fra overfladen!
Ligesom sidste år, kan vi glædeligt meddele at Voi Scooters støtter op om vores event igen!
Voi Scooters kommer med el løbehjul, som jer frivillige også kan bruge på land til at samle affald på!
Desuden kommer Navitas med deres seje undervandrobotter, som kan samle affald op fra bunden. De medbringer desuden skærme så de kan styre robotterne fra land og så landkrabberne kan følge med i arbejdet under overfladen.
DAGENS PROGRAM:
10:00-10:30: Velkommen/fællesmøde
10:30-11:00: Dykkerbriefing for dykkerne. Hop i dykkerudstyret, i en kajak eller lån en grabber
11:00-13:30: Vi samler affald
13:30-14:30: Vi vejer og sorterer dagens skraldefund
Vi glæder os sådan til at se jer alle til en hyggelig dag for hele familien. Sammen kan vi give det danske havmiljø en hjælpende hånd!
Os Om Havet og GoDive dykkerklub glæder os meget til at se jer alle igen!
*Vi holder selvfølgelig tæt øje med corona udviklingen. Vi overholder alle restriktioner og er super glade for at det i år bliver muligt at holde et samlet arrangement for både Jer seje dykker og landkrabber.
Vi ses den 8. maj på Havnepladsen i Aarhus.
3 km
3 km

Dato

08. maj 2022

Tid

10:00 - 14:30

Pris

Gratis

Mere info

Read More

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.

Find turen

Find turen

Instagram #naturibyen

Please enter a User ID on the Instagram plugin Settings page

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page