
Events
NaTur i Byen Workshop om bynaturens værdi
Hvad er værdien af natur i byen? Kan vi i højere grad tænke naturen ind fra starten, når vi udvikler nye bydele?
Hvad er værdien af natur i byen? Hvorfor skal vi ofre tid og penge på at plante og vedligeholde træer eller på at lave passager til pindsvin og andre småkravl? Kan vi i højere grad tænke naturen ind fra starten, når vi udvikler nye bydele? Hvor små tiltag kan vi gøre? Hvordan virker en Botanisk Have på vores oplevelse af natur i byen?
Vi har glæden af at invitere dig til NaTur i Byen workshop #4, til en sen eftermiddag/aften i selskab med andre elskere af natur i byen. Som de tre forrige workshops er vores mål at skabe et rum hvor inspirerende møder leder til samarbejde og efterhånden til bedre oplevelser i byens natur.
Workshoppen finder sted på Sociologisk Institut, Københavns Universitet, d. 5 oktober kl. 16 – 20.
Inden selve workshoppen bliver der en walk’n talk gennem Botanisk Have. Vi mødes ved indgangen til Botanisk Have på hjørnet Gothersgade/Nørre Voldgade kl. 16.00.
Denne gang vil vi på workshoppen gerne lægge vægt på bynaturens værdi: hvad er værdien af natur i byen, hvordan kan vi opnå de mål med den som vi ønsker, eller skal vi helt undgå at have mål for den og bare give den plads til at være, i sig selv og for sig selv?
Oplægsholderne er bl.a. Jan Friis, KV17 kandidat for Alternativet. Jan vil tale om mulighederne for at ombygge det snart nedlagte Frederiksberg Hospital til en byskov.
Landskabsarkitekterne Elzélina Van Melle og Peter Holst vil fortælle om at arbejdet med at forvandle byrum til grønne økosystemer.
Jørgen Dahl Madsen, forfatter til bøgerne Grøn Puls og Blå Puls om byens steder.
Stine Kondrup fra IntuGreen om at lave interaktive bynatursapps.
Lene Midtgaard, Centerleder fra Miljøpunkt Østerbro om lokalt bynatursarbejde.
Anders Blok, lektor v. Sociologisk Institut, om instituttets forskningsprogram om Bynatursaktører og iværksættere.
Marianne Spang Bech, Leder af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn / Projektejer af NaTur i Byen om projektet, dets ambitioner og drømme.
I slutningen serverer vi lidt lækkert at spise og drikke, baseret på årstidens råvarer.
Workshoppen ledes af Oleg Koefoed og Kajsa Paludan fra Growing Pathways, bistået af de øvrige partnere i projektet fra Miljøpunkt Indre By – Christianshavn og Life Exhibitions.
Hvis du vil være med i netværket af bynatur-interesserede, kan du melde dig til her. Det er åbent for alle og der bliver udvekslet mange spændende tips og begivenheder.
Tilmelding pr mail til info@growing-pathways.com eller direkte til Kajsa (2643 56 40), eller Oleg (2685 8371) fra Growing Pathways. Du er også velkommen til at sende invitationen og materialet videre, hvis du kender oplagte deltagere.
NaTur i Byen er støttet af Nordea-fonden, Metroselskabet og en række lokale partnere, som gør alle de mange events mulige og forankrer projektet. Tak til alle støttere!