Fokus

Hent julepynten gratis

Julestemningen har for længst overmandet byens butikker, og er man typen, som bare ikke kan komme i gang med julepyntningen hurtigt nok, er det nu, man skal tage en tur ud på Amager for at hente julepynt. Det er endda gratis.

I alle statsskove må man frit samle mos, kogler, bær, og hvad man ellers skal bruge til pynt, og det betyder, at man i Naturpark Amager kan samle ind til adventskransen og juledekorationerne, bare man overholder nogle få regler:

• Man må samle til eget forbrug, og det vil sige, at man må samle, hvad der svarer til en almindelig bærepose fra supermarkedet.

• Man må samle bær, nødder, frø, tørrede græsser, kogler, mos, lav osv.

• Man må under ingen omstændigheder klippe grene og kviste fra nåletræer. Ligger der gran i skovbunden fra grene eller døde træer, må man gerne tage det, så længe det ikke er i et område, hvor der produceres pyntegran.

• Man må tage kviste fra løvtræer, hvis de er over ti meter høje.

Vil man hellere købe pynten, er det muligt i Friluftshuset på Naturcenter Amager, hvor man også kan lave dekorationerne eller købe materialer til f.eks. at rulle lys af bivoks. Der er åbent alle weekender fra 10 til 16 og indtil 30. november også alle hverdage til klokken 15. Mere information på centrets Facebookside: https://www.facebook.com/naturcenteramager/

Foto: Stine Trier Norden

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

25°C

Skyfrit

søndag

23°C

mandag

20°C

tirsdag

20°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.