Fokus

NaTur i byen er et besøg værd – også om vinteren

I februar 2018 sluttede pilotprojektet NaTur i Byen, et et-årige projekt støttet af Nordea-fonden. Pilotprojektet har haft til hensigt at vække begejstring for byens natur – også hos dem, der ellers ikke plejer at tage del i den. Idéen med pilotprojektet har været, at naturen, for at blive oplevet og brugt, skal formidles gennem billeder og oplevelsesture for byens borgere, men også på tværs af faglige miljøer og ildsjæle.

Hvad er der kommet ud af projektprojektet NaTur i Byen?
Evalueringen viser, at mange hundrede tusinder har set billeder på udstillinger i metroen og på byens pladser, det har ledt borgerne videre til ture og guides på naturibyen.com. Udstillinger, hjemmeside, kalender, netværksplatforme og guides er vigtige og gode værktøjer. De tiltrækker, inspirerer og inviterer borgere og gæster ud i byens natur. Gennem pilotprojektet er der sat præg på aktiviteter, som tiltrækker tusinder af gæster, selv i vintermånederne. Der er blevet skabt samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, Frederiksberg og Københavns kommuner, kulturhuse, naturcentre og universiteter. Og der er blevet skabt et netværk af mere end 700 natur-aktører, hvor frivillige, forskere, planlæggere og iværksættere deler og udvikler nye naturoplevelser.

Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden siger: “Jeg glæder mig over, at evalueringen af Natur i Byen viser, at projektets aktiviteter har fået tændt endnu flere borgeres interesse og nysgerrighed for naturen, der hvor de bor”.

Det første år med NaTur i Byen har bekræftet, at der er en rig og mangfoldig ‘skovbund’ af iværksættere, frivillige, faglige eksperter og formidlere, der kan supplere og udvide det arbejde, som allerede udføres af offentlige og interessebaserede institutioner. Den skovbund har rigtig meget at byde borgere og gæster, der gerne vil have et mere aktivt forhold til naturen i byen, eller bare vil mere ud og være i naturen. Aktørerne er meget interesserede i at lære af hinanden, arbejde sammen og træde helt frem på scenen i forhold til publikum. Natur i Byen giver dem øget synlighed, så flere gør brug af deres tilbud. Vi har vundet megen tillid i det første år og der er nu behov for at den forankres i varige og tilbagevendende tilbud.

Mere NaTur i Byen
Evalueringen af NaTur i Byen 2017-18 har peget på fire behov blandt borgere, brugere og netværk, fire punkter, hvor det kan gøres bedre. Vi skal være aktivt tilstede i byens rum, fange de nysgerrige borgere og give dem handlemuligheder, med guides, vejledning, brugerdreven kortlægning og faglig ekspertise. Vi skal skabe en imødekommende “modtagelse”, der kan lede borgerne til naturen og aktørerne til synlighed, gennem sparring og samarbejde. Vi skal gøre det let for de fagligt tunge videnspersoner at involvere sig og stille sig til rådighed for borgerne. Og vi skal skabe et genkendeligt, naturnært og varigt fyrtårn, som alle kan forbinde med NaTur i Byen fremover.

Vil du have inspiration til, hvor du kan tage på bynatur-besøg om vinteren klik her.

Om NaTur i Byen
Målet med NaTur i Byen er, at få mange flere borgere og besøgende til at opdage, nyde og bruge naturen i København og på Frederiksberg. Der findes et hav af tilbud og aktiviteter i naturen, som endda ofte er gratis at deltage i. NaTur i Byen hjælper med at gøre disse mere synlige. På hjemmesiden her findes beskrivelser af grønne og blå åndehuller, som både byder ind til at søge roen og være alene i naturen, men også til at bruge naturen til aktivitet og til at bringe folk sammen uanset årstid. Samtidig findes der på hjemmesiden en kalender, som viser aktiviteter og events i bynaturen. Det er muligt for alle at oprette ture på siden, så har du eller din forening en event eller en historie, som I gerne vil dele med andre skal I være velkomne til at kontakte os.
Projektet samler ligeledes det voksende netværk af grønne organisationer, ildsjæle, virksomheder og offentlige myndigheder, så vi sammen kan dele vores viden og inspirere Hovedstadens borgere og gæster til at bruge og styrke dem.
Bliv medlem på netværket på facebook her.
Du kan også følge os på:
Facebook/naturibyen
Instagram/naturibyen

For yderligere information kontakt centerleder for Miljøpunkt Indre by & Christianshavn:
Marianne Spang Bech
Tlf.:33932121
Mail: marianne.spang@a21.dk

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

onsdag d. 6. december

2°C

Overskyet

torsdag

1°C

fredag

3°C

lørdag

3°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.