Fokus

Tag på vild safari i Universitetsparken

Projekt Vild Campus har bragt den danske natur ind i byen. Oplev blomster fra stranden, engen, skoven og græslandet midt inde i byen. På Nørre Campus ved siden af Zoologisk Museum er en del af Universitetsparken blevet udstillingsvindue og ambassadør for den vilde, danske natur. Fem naturbede, anlagt på det der tidligere var en kedelig græsplæne, har skabt små oaser med vilde planter.

I parker og haver er der tradition for at plante de kultiverede og forædlede blomster, men i Universitetsparken blomstrer trevlekrone, der står rank med sine pinke kronblade i engen, bidende stenurt, som lyser gult fra bunden af strandbedet, blåhat, tjærenellike, dagpragtstjerne, okseøje og mange andre blomster, faktisk er her mere end 10.000 planter fordelt på 80 forskellige danske plantearter.

Er man i tvivl om, hvilke blomster man ser, kan man scanne en QR-kode og få en digital guide til blomsterfloret. De fem bede giver dig mulighed for at lære mere om de vilde danske plantearter. Du kan finde billeder, navne og blomstringstider for alle planterne, så du kan genkende dem næste gang du tager ud i den danske natur.

Det vilde parkliv glæder også insekterne og dermed de fugle, som lever af dem. Når vi gør parkerne vildere, gør vi dem også mere levende. Slå dig ned i de arkitekttegnede møbler og se på bierne, som flyver fra blomst til blomst for at samle nektar.

Universitetsparken ligger mellem Zoologisk Musum og en del af Københavns Universitet. Du vil derfor kunne møde studerende og ansatte, men også lokale børnehaver og skoleklasser, som bruger Vild Campus til at undervise i biologi og dansk natur.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

25°C

Skyfrit

søndag

23°C

mandag

20°C

tirsdag

20°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.