Guides

Naturen i byen i juli og august

Vi har lavet en guide med aktiviteter for både store og små i det danske sommervejr.

1. Kig op og nyd fuglenes sang 

Husk at nyde fuglesangen, inden den ebber ud. Det gør den nemlig i takt med, at fuglene har fået de nye kuld på vingerne og hannerne ikke mere skal forsvare deres territorier og tiltrække hunner. En af de karakteristiske fuglestemmer i byen kommer fra mursejlerne, som man både kan se og høre, når de i flok jager insekter over byens tage. Mursejleren har tilpasset sig et liv i byen, hvor sprækker og huller højt oppe i tårne og spir erstatter de huller og sprækker i klipper, som fuglen oprindeligt har ynglet i. Du kan høre mursejlerens stemmer og læse mere om de fascinerende fugle på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside; DOF

Foto: Stig Nørhald

2. I vandets tegn

 

Det er den varmeste tid på året, og vandet er blevet lunt. Hvad er bedre på en varm sommerdag end at tage på stranden, hvor du både kan nyde brisen fra havet, sandet mellem tæerne og en kølig dukkert? Stranden har sin helt egen natur, som du kan få et glimt af ved bare at gå langs vandet. Hvor mange slags tang kan du se? Hvor mange slags muslingeskaller? Sten? Har du snorkel og dykkerbriller med, kan du være heldig at få øje småfisk, rejer og krabber på det lave vand. For børn er det en hyggelig og lærerig oplevelse at fiske med net og bygge sandslotte og dekorere dem, med de forskellige ting, I har fundet. Tidligt om morgenen og sent om aftenen er der færre mennesker på stranden – og det er køligere. En gåtur på det tidspunkt har sin helt egen stemning. Hvis ikke du er på cykel, kan du tage metroen til Amager Strand Station.

Du kan læse mere om Amager Strandpark og hvad der sker i løbet af juli og august: Amagerstrandpark

Foto: Scanpix/Jan Djenner

3. Ud i det grønne

Lav en lækker madpakke og tag ud til Naturpark Amager. Her kan du opleve den vilde natur – helt tæt på København. Ud over heste, køer og får, som holder buske og græs nede, er der nemlig ca. 150 dådyr og rigtigt mange fugle, sommerfugle og planter, som man ellers sjældent får at se – blandt andet Brændeskærm, der kun vokser i Naturpark Amager og på Saltholm. Hvis du har en kikkert, så tag den med, så du kan udforske dyrelivet tættere på uden at forstyrre. En botanik-lup kan også være god at have med, hvis du vil se de fine bittesmå detaljer på de planter, sten, insekter og svampe, som du finder på vejen. Medbring opslagsbøger om plante- og dyreliv, hvis du vil lære mere om det, du opdager på turen. Hver dag er det muligt at besøge Friluftshuset ved Naturcenter Amager. Her kan du få hjælp til at undersøge nogle af dine fund. Du kan også downloade appen – Naturtjek, hvor du er med til at registrere arter i den danske natur. Nærmeste Metrostation: Vestamager.

Læs mere om Naturpark Amager

Læs mere om åbningstider og aktiviteter i Naturcenter Amager

Downloade appen Naturtjek

Foto: Martin Rivero

4. Sov i det fri

Har du lyst til for alvor at tjekke ind i det grønne og ud i det blå? Så kan du helt gratis slå telt op for på en af de små lejrpladser i Kongelunden eller Pinseskoven, som er en del af Naturpark Amager.

Hvis I er en større gruppe på 15-20 personer kan I også gratis booke en af de tre shelters i området.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du zoome ind på kortet over Amager og få et overblik over lejrpladserne. Nederst på siden kan du booke shelters og læse mere om reglerne ved brug af pladserne:

Kort over lejrpladser

Foto: Martin Rivero

4. Nyd stilheden, træerne og vandfuglene i parkerne

Med et tæppe under armen og en god bog i tasken – måske en fuglebog – behøver du ikke meget andet for at træde fra det hektiske byliv direkte ud i freden og roen i de københavnske parker. Ørstedsparken er sådan et sted – lige midt i byen, hvor du både kan kigge op i løvet på de mange, forskellige gamle træer og kigge ud over vandet, hvor svanerne og andefuglene med unger glider adstadigt forbi. Lad endelig være med at fodre fuglene – de har ikke godt af det, og det forurener søerne unødigt.

Læs mere om Ørstedsparken

Foto: Søren Rud

lørdag d. 25. maj

14°C

fog

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Grønne events

april

maj 2024

juni
MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events 1st. maj

 

Events 2nd. maj

 

Events 3rd. maj

 

Events 4th. maj

 

Events 5th. maj

 

Events 6th. maj

 

Events 7th. maj

 

Events 8th. maj

 

Events 9th. maj

 

Events 10th. maj

 

Events 11th. maj

 

Events 12th. maj

 

Events 13th. maj

 

Events 14th. maj

 

Events 15th. maj

 

Events 16th. maj

 

Events 17th. maj

 

Events 18th. maj

 

Events 19th. maj

 

Events 20th. maj

 

Events 21st. maj

 

Events 22nd. maj

 

Events 23rd. maj

 

Events 24th. maj

 

Events 25th. maj

 

Events 26th. maj

 

Events 27th. maj

 

Events 28th. maj

 

Events 29th. maj

 

Events 30th. maj

 

Events 31st. maj

 

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.

Instagram #naturibyen

Please enter a User ID on the Instagram plugin Settings page

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page