Events

Os Om Havet ocean clean-up Helsingør x Yantu

Slå et slag for naturen og bliv en del af et miljøbevist fælleskab
Kom og vær’ med til at samle skrald i Helsingør havn. Til vores clean-up event kan du også møde fagfolk, frivillige og iværksættere – som alle er en del af Os Om Havet, der brænder for at sætte havmiljøet på dagsorden.
Som noget helt særligt afholdes eventen i samarbejde med Projekt Yantu.
Projektet er lige nu i gang med at ro Danmark rundt for et sundere havmiljø – hvilket er første gang at nogen sejler Danmark rundt i en robåd! Yantu holder flere stop på deres rute langs den danske kyst, hvor de samler og fjerner affald.
Vi glæder os derfor til at se dig i Helsingør d. 20. juli, hvor Yantu holder et stop på sin rotur og sammen med Os Om Havet holder clean-up event med dykkere og landkrabber.
Til eventen har du også mulighed for at se projekt Yantu’s fantastiske oceanrobåd, samt høre Christian Havrehed, manden bag projektet, holde foredrag om at sejle over Atlanten i båden.
Du kan også møde folkene fra Copenhagen Cartel, som kommer med deres hyggelige pop-up van, hvor du kan tjekke deres mere bæredygtige kollektioner ud – og fx shoppe en frisk bikini eller ny badedrag med god samvittighed. Du kan også være heldig at vinde en præmie – da Copenhagen Cartel uddeler præmier, til dem der gør en ekstra god indsats til clean-up (så smøg ærmerne op).
DET PRAKTISKE:
Vi mødes ved Helsingør Havn, overfor Kulturværftet. Her samler vi affald både under og over havoverfladen. Når vi nærmer os datoen for eventen deler vi et kort over Helsingør havn op på siden – så du er sikker på hvor du skal hen.
SKAL DU DYKKE?
Skal du dykke eller fridykke under vores clean-up kræver det tilmelding lige her:
Bemærk, at du som dykker skal have erfaring med koldt vand og have dykket indenfor 12 måneder. Alle dyk udføres selvstændigt uden guide.
OBS! Tilmelding lukker, når max antal deltagere er nået.
Hvis du ikke selv har dykkerudstyr, kan du leje udstyr til en god pris hos vores samarbejdspartnere Scubagear og Kingfish. Kontakt i så fald dykkercentrene gennem følgende links:
Er du fridykker, er du selvfølgelig også meget velkommen! 🏊🏼‍♂️
Tilmelding som fridykker kræver erfaring eller certificering. Af sikkerhedsmæssige årsager vurderer vi hver enkelte tilmelding individuelt.
Arrangementet kræver ingen tilmelding, hvis du ikke skal dykke.
FOR LANDKRABBER
Du kan også give en hånd med fra land. Os Om Havet stiller affaldsgrabbere, handsker, indsamlingsnet og metalmagneter til rådighed til dem, der ønsker at fiske og samle affald fra kanten. Alle er velkomne – både børn og voksne.
Er du ikke dykker, så kan du hoppe en tur i kajak, som fritidskajakker stiller til rådighed helt gratis og give en hånd med fra overfladen.
Det er også muligt at gå i vandet med waders til dette event.
DAGENS PROGRAM
10:00-10:30: Velkommen/fællesmøde
10:30-11:30: Dykkerbriefing for dykkerne. Hop i dykkerudstyret, i en kajak eller lån en grabber
11:30-13:30: Vi samler affald
13:30-14:30: Vi vejer og sorterer dagens skraldefund. Til sidst samles vi alle, finder ud af hvor mange kilo afflad vi har samlet og udlodder præmier.
Du kan altså være så heldig at vinde 2 billetter til Øresundsakvariet eller 4 billetter til Søfartsmuseet, samt smukke præmier fra Copenhagen Cartel!
Til eventen bliver der selvfølgelig også mulighed for at nyde et stykke vegansk banankage, eller veganske chokolade trøfler, som alt sammen er lavet på overskuds bananer – fra vores samarbejdspartner Banana Cph. Måske genkender du dem fra Broensgadekøkken, hvor de også sælger lækre veganske treats!
Vi håber at solen kommer til at skinne og vi sammen kan nyde et glas vin fra The Hidden Sea Wine, som til eventen disker op med et godt glas vegansk vin og som siden juli 2020 har fjernet 14.322.757 plastik flasker fra havet!!
Så kom og vær’ en del af fælleskabet, støt en god sag og mød nogle fantastiske mennesker.
Vi glæder os sådan til at se jer alle til en hyggelig dag for hele familien. Sammen kan vi give det danske havmiljø en hjælpende hånd!
Sæt kryds i kalenderen den 20. juli, og vær’ med, når Os Om Havet for første gang holder clean-up event i Helsingør.
3 km
3 km

Dato

20. jul 2022

Tid

10:00 - 14:30

Pris

Free

Mere info

Read More

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.

Find turen

Find turen

Instagram #naturibyen

Please enter a User ID on the Instagram plugin Settings page

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page