Steder

Albertslund Cykelrute

Albertslundruten er først og fremmest de københavnske pendleres første supercykelsti. Men det er samtidig en grøn tur, som giver mulighed for at studere hovedstadens udvikling fra tætpakket storby til forstædernes havebyer.

Ruten begynder idyllisk i en ådal tæt ved en golfbane, og 17,5 kilometer senere står man lettere forpustet på Vesterport Station i hjertet af København.

Albertslundruten, også kaldet C99, har gjort det hurtigere og nemmere at være cykelpendler.

Ruten går så vidt muligt gennem grønne områder, hvor biltrafikken er adskilt fra cykeltrafikken, man kan få luft i dækkene flere steder, og selv om formålet først og fremmest er at få 20 pct. flere til at cykle på job eller uddannelse over længere afstande, så er ruten også en oplagt mulighed for en udflugt.

Cykler man fra København og ud, følger man samtidig sporene af Københavns moderne udvikling. Man ser det allerede, når man cykler gennem ruten på Frederiksberg, hvor mange veje stadig er domineret af store villaer og palæer i stedet for boligblokke. Frederiksberg blev en selvstændig del af hovedstaden allerede i 1857, året efter at voldene blev sløjfet som Københavns grænse, og det blev sammen med Østerbro borgerskabets foretrukne sted at bo.

I Vanløse ser man næste del af udviklingen – en meget gammel landsby, der nu er en del af København, og hvor nye boligblokke skød op i begyndelsen af 1900-tallet, efterhånden som byen fik vokseværk.

På vejen ud mod Albertslund bliver bygningerne yngre og yngre, og det sidste stræk mellem Glostrup og Albertslund er der grønt og landligt. Har man kræfter til det, er der en oplagt mulighed for at tage videre ud i Vestskoven, Danmarks yngste store skov.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

tirsdag d. 23. juli

20°C

Skybrud

onsdag

20°C

torsdag

20°C

fredag

21°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.