Steder

Amager Fælled

Amager Fælled er det storslåede Vestamagers travle lillebror. Amager Fælled og Vestamager har det til fælles, at de er nye som offentlige områder. I dag et åndehul, legeplads og baghave for hundredtusindvis af mennesker, ikke mindst beboerne i de nye københavnske boliger på Islands Brygge og i Ørestad.

Amager Fælled er stedet, hvor man spiller bold, rider, løber, cykler, slikker sol, tager på picnic, laver bål, lufter hund, bygger huler, samler bær og blomster eller bare sætter sig på en bænk med en bog. I den del af fælleden, der er tættest ved Sjællandsbroen, er der BMX- og motocrossbane. Fælleden lever op til sit navn: Den er fælles og for alle.

Først på sommeren er det et godt sted at høre fuglekoret, bl.a. nattergalen. Den kan godt lide at sidde i krat ved vandhuller, og dem er der flere af på fælleden. Det sydlige regnvandsbassin er i øvrigt et populært fiskested, mens Grønjordssøen er et godt sted til picnic, kaffe og solnedgang.

Området har ikke altid været idyllisk. Det er her, navnet ’Lorteøen’ er opstået om Amager, for her blev latrinerne tømt, og siden blev området losseplads.

Noget af affaldet er blevet til den høje bakke, der giver en fantastisk udsigt over området og er populær blandt løbere på bakketræning. Egentlig hedder den bare Affaldsbjerget, men i folkemunde bliver den også kaldt ’Mount Anna’.

Amager Fælled er sammen med Vestamager og Kongelunden en del af det nye Naturpark Amager, hvor der med tiden vil komme endnu flere aktiviteter og stier i det populære område.

Foto: Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

14°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.