Steder

Arsenaløen

Arsenaløen var længe en hemmelighed, som var forbeholdt enkelte christianshavnere og de beboere, som rykkede ind i de nye bebyggelser på Holmen. Men nu har en helt ny multihal og etableringen af den blå kajakrute skabt en bredere opmærksomhed om den kunstige ø, hvor flådens våben- og ammunitionsarsenal oprindeligt lå.

Det store åbne, grønne idrætsanlæg med boldbaner, løbebaner og en rugbybane er det første, man får øje på, når man kommer til Holmen inde fra Christianshavn. Her er fri adgang, når nogen ikke lige har booket sig ind på banerne. Ud over boldspil bruger de lokale det bl.a. til drageflyvning.

Mellem boldbanerne og Laboratoriegraven, som kanalen kaldes her, rejser den nye store, røde Multihal – Hal C – sig, men den er ikke kun til indendørsaktiviteter. Ud mod kanalen er der sydvestvendte træplateauer i flere niveauer, og nogle af dem fortsætter helt ud i vandet. 

Her kan man nyde solen, holde picnic, mødes med sine venner, og der er mulighed for både leg og optræden. Kanalen er en del af Den Blå Kajakrute og er samtidig indrettet som en bane for water rafting. Det er også planen, at den lokale cykelrute, Christianshavnerruten, skal gå igennem dette nye promenade- og chill out-område ud mod Laboratoriegraven.

Bag boldbanerne og ud mod den sydøstvendte del af kanalen gemmer der sig et vildsomt  lille skovområde, som endnu er en hemmelighed for mange. Her er er masser af legemuligheder. Inde imellem træerne er der en stor og udfordrende MTB-bane, som er populær blandt de lokale unge. Langs vandet er der en bred sti med muligheder for både en gå- og løbetur langs vandet.

På den allersydligste spids på Arsenaløen har Det Danske Spejderkorps et stort spejdercenter med lejrplads og hytter, hvor spejdere fra hele verden kan booke sig ind og kombinere lejrlivet med bylivet.

Foto : Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 14. april

10°C

Skyfrit

mandag

9°C

tirsdag

9°C

onsdag

9°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.