Steder

Balders Plads

Balders Plads er en af de gamle pladser på Nørrebro fra dengang, området blev bebygget i slutningen af 1800-tallet. Den rummer en hel del eksklusiv pariseratmosfære med de smukke, statelige etageejendomme, som omkranser den store, åbne plads og skiller den lidt ud fra resten af kvarteret.

Det er en af de mest stemningsfulde pladser i de københavnske brokvarterer, og den bliver ivrigt brugt af kvarterets beboere, som nyder deres medbragte mad, en håndbajer eller en kop kaffe fra den lokale kaffebar ved de mange borde og bænke, som står i den ene ende ud mod Baldersgade. Den inviterer ligefrem til, at man slår sig ned, og fraværet af butikker gør den både fredelig og relativ ukendt.

Mellem de høje, gamle lindetræer og de formklippede, lave bøgehække er der masser af plads til leg og boldspil for børnene – og til det ugentlige loppemarked, som holdes på pladsen hver lørdag i sommersæsonen.

Pladsen hænger uløseligt sammen med Baldersgade, som den støder op til. Her er der stadig den oprindelige toppede brostensbelægning og stynede lindetræer langs fortovskanten.

I forlængelse af pladsen ned ad Baldersgade og inde bag et lavt, rødmalet stakit ligger en offentlig legeplads med boldbane, vippebænke, rulleskøjtebane og et klatrelandskab. Beboerne har sluttet sig sammen i Balders PladsLaug, som laver arrangementer på pladsen.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

14°C

fog

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.