Steder

BaNanna Park

Historien om BaNanna Park er en solstrålehistorie om, hvordan en gammel giftig byggetomt er blevet forvandlet til et spændende og attraktivt grønt fristed for de lokale beboere og andre, der har lyst til at benytte de mange faciliteter i lommeparken. Navnet kommer af den store gule, bananformede vold, som er velegnet til skaterområde. Og så selvfølgelig beliggenheden i Nannasgade.

Man bliver modtaget af en 14 meter høj klatreportal, der nærmest har karakter af en triumfbue. Selve parken er delt op i tre områder: ’junglen’, ’plænen’ og ’pladsen’. Der er to boldbaner: én med blåt kunstunderlag og en græsbane, hvor den gule ’banan’-vold kan benyttes som tilskuerplads. Rundt om plænen løber en lang ovalformet asfalteret sti, som både kan benyttes til løb, cykling og rulleskøjteløb.

’Junglen’ er en gruppe selvsåede løvtræer, som er blevet suppleret med kirsebærtræer og bambusbuske, så den får rigtigt junglepræg. Bag junglen er der en legeplads for de mindre børn med alt, hvad dertil hører.  På pladsen lige inden for triumfbuen kan man nyde den medbragte mad og drikke eller tænde op i grillen med udsigt til store gavlmalerier, der pryder de omkringliggende huse.

I dag er BaNanna Park et smukt og spændende åndehul midt på det tæt bebyggede Ydre Nørrebro, og den bidrager ikke blot til den friske luft i området, men er også med til at køle byen ned i de varme sommerperioder.

BaNanna Park er tegnet af Schønherr efter skitse af Nord Architects.

Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

15°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.