Steder

Classens Have

Kunne man skrue tiden godt et par hundrede år tilbage, ville der lyde geværskud, krigslarm og dødsskrig, men i dag ånder stedet fred og idyl inde bag gitterporten i Classensgade. Her ligger en af Københavns bedst bevarede hemmeligheder godt gemt af vejen i læ af den smukke, nyklassicistiske boligblok, som omkranser den romantiske eventyrhave.

Her er der mulighed for at gemme sig og gå på opdagelse i krattene på og omkring de gamle beskyttelsbunkere, krybe i skygge under de høje kastanjetræer, smide sig i solen på græstæppet eller fordybe sig i en bog på en af anlæggets mange Københavnerbænke, mens børnene boltrer sig på gyngerne og i legehuset på havens legeplads.

Det er et haveanlæg, som inviterer til picnic og tilbyder et uforstyrret pusterum midt i byen på en varm sommerdag, hvor andre parker kan være overfyldte.

Classens Have er en del af et tidligere landsted, som strakte sig fra Sortedams Sø og ned til Strandboulevarden. Under englændernes belejring af København i 1807 foretog danskerne et udfald fra Kastellet, hvor de nedbrændte både landstedets lystslot og dets mange træer for at forhindre englænderne i at søge dækning.

Efter krigen lå haven i mange år hen som et vildnis. Den nuværende have er det eneste, som er tilbage af det tidligere parkanlæg, og den blev indrettet samtidig med opførelsen af det omkringliggende boligkompleks i 1924.

Haven er opkaldt efter generalmajor Johan Frederik Classen, der oprindeligt ejede landstedet, og som der står en mindeobelisk for ved indgangen til anlægget.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

15°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

23°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.