Steder

Degnemosen

Degnemosen er et urbant parkområde, som ligger mellem et gammelt villakvarter og højhusene på Bellahøj. Anlægget ved den gamle mose hænger direkte sammen med  Bellahøjparken, og hele området bliver flittigt brugt af de lokale beboere og de nærliggende daginstitutioner, men er ellers ikke kendt af ret mange andre.

Landskabet er skabt under den sidste istid. Den langstrakte mose er resultatet af et dødishul, hvor der, efter isen trak sig tilbage for omkring 14.000 år siden, blev efterladt en stor klump is, som kun langsomt er smeltet gennem de følgende århundreder. I dag vokser der pil og ask rundt om mosen, og ude på vandet breder åkanderne sig, jo længere hen på foråret og sommeren man kommer.

Fra Københavnerbænkene er der fri udsigt til de mange andefugle, som lever på vandet. Hele vejen rundt om mosen går der en asfalteret sti, som er velegnet til løbe- og gåture.

Op mod højhusene rejser Bellahøjparken sig med en kæmpe græsplæne, en boldbane samt krat og buske. Den stejle græsklædte bakke er en af byens bedste kælkebakker.

På toppen af bakken dukker der pludselig tre store bronzealderhøje op ved siden af et stort amfiteater med plads til 2.000 mennesker, hvor der om sommeren kan holdes koncerter og teaterforestillinger.

Degnemosen og Bellahøjparken er et af de få steder inde midt i det københavnske byområde, hvor man kan fornemme, hvordan det danske landskab er blevet skabt af istiden.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

tirsdag d. 23. juli

20°C

Let regn

onsdag

20°C

torsdag

20°C

fredag

21°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.