Steder

Den Grønne Sti

Når man kører på cyklisternes egen tværgående rute gennem København og Frederiksberg, kan man få samme fornemmelse, som når man ser en by fra et tog. Det er lidt som at få serveret byen på vrangen, den mere private udgave af bylivet. Nørrebroruten åbner for overraskende kig bag Københavns facade.

Måske er følelsen ikke så sær – ruten løber en del af vejen, hvor der tidligere var en jernbane gennem Frederiksberg. Den er i dag under jorden som metro.

Andre steder går ruten mellem så høje træer, at storbyen virker langt væk, selv om man befinder sig i hjertet af hovedstaden. Man passerer adskillige parker og aktivitetsområder på vejen, og selv om cykelvejen til daglig mest benyttes af pendlere til og fra de mange arbejds- og uddannelsessteder i nærheden, er den et oplagt udflugtsmål også.

Ruten er i alt knap 10 kilometer lang og går fra Lyngbyvej i nord til Valby i syd. Gennem Frederiksberg kaldes ruten Den Grønne Sti, men navnet er dækkende en stor del af vejen.

Turen går gennem baghaver, parker, kolonihaveområder og boligkarreer, og undervejs er der skabt nye oplevelser, bl.a. park- og aktivitetsområdet Superkilen med Den Røde Plads på Nørrebro, cykel- og gangbroen over Åboulevarden og det grønne, bugtede landskab ved Copenhagen Business School.

Langt det meste ad ruten kører man på egentlige cykelveje, men nogle steder er det på cykelstier sammen med den øvrige trafik.

Også fodgængere kan benytte ruten, og bliver man træt i benene, er der gode muligheder for at sætte sig på en bænk undervejs.

Nørrebroruten er en af de i alt 40 kilometer grønne cykelruter gennem København. Om 10 år er det planen, at der skal være 110 kilometer cykelruter gennem grønne områder.

Foto: Scanpix/Mikkel Østergaard

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

torsdag d. 13. juni

10°C

Overskyet

fredag

16°C

lørdag

14°C

søndag

17°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.