Steder

Det Grønne Strøg

Et nordisk klippelandskab. En sydlandsk, solbagt hede. Et lillebitte eventyr. Der, hvor de færreste venter det, gemmer København på et parkstrøg, der er helt forskelligt fra andre parker i byen og samtidig rummer tre meget forskellige rum.

På det ofte så udskældte Kalvebod Brygge binder en grøn park i 2. sals højde hovedsædet for SEB Bank, Rigsarkivet og Tivoli Hotel sammen. På sigt skal de grønne taghaver forbinde området helt til Dybbøls Bro.

Skaterne har for længst opdaget opgangen til parken ved SEB Bank. Som et svensk fjeld kanter betonen sig opad. Overalt er der træer og urter, som hører den nordiske natur til: birketræer, pil, fyr, mosser og stride græsser.

Kommer man en dag, hvor solen skinner, dufter her ligefrem som en svensk skov. Men skaterne er først og fremmest begejstrede for muligheden for at prøve kræfter med de mange spring, trin og bakker, som efterhånden fører op i 10 meters højde.

Her begynder anden del af parken, som går hen over Rigsarkivets tag. Arkivets store murflade er brudt af runeskrift, som spejler sig på jorden og inddeler parken i små rum. Her er kun planter, der kan klare sig selv, i den magre, tørre jord, ikke mindst jordbær og tørketålende græsser og blomster.

Små pergolaer med slyngplanter og siddepladser gør det oplagt at tage en bog eller madpakke med herop og sidde lidt gemt væk fra det hele.

Sidste del af parken ender foran Tivoli Hotel, hvor nogle af de eventyrlige elementer fra forlystelseshaven går igen i en lille have og legeplads, komplet med kinesisk pagode. Her er fine kig ned til vandet og til den travle, travle trafik – som man er højt hævet over.

Foto: Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 14. april

9°C

Skybrud

mandag

8°C

tirsdag

7°C

onsdag

8°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.