Steder

Dragør Sydstrand

Luften er fyldt med strandskadernes skingre og hurtigt trillende kiviik-kiviik-kiviik. Solen er knap stået op, men forsommeren er travl for de mange ynglefugle på Dragør Sydstrand, og de er i gang med dagen før solopgang.

Dragør Sydstrand er en smuk sjældenhed i københavnsområdet. En strandeng med salte laguner, blomstrende græsser og masser af fugle, der på den flade strækning kan se vidt omkring, hvis fjender skulle nærme sig.

Strandengen er i evig forandring. Havets bølger både giver og tager, lægger nyt sand ét sted, fjerner det et andet. Nogle gange oversvømmes engen helt, og derfor er det kun de mest salttålende planter, der kan trives. Det gælder blandt andet den purløgsagtige engelskgræs, som kan danne store, lysegrønne tæpper i det sene forår, når den blomstrer.

For Dragørs beboere er sydstranden løberute, et sted at blive blæst igennem efter en travl dag eller bare gå en tur og nyde udsigten. Man kan også bade fra sydstranden, hvor der er sandbund og frisk badevand. Indimellem kan man være heldig at spotte en spættet sæl, der hviler. Der er en større bestand på Saltholm, og det sker, at sælerne herfra tager på udflugt til Dragør Sydstrand.

Sydstranden har forandret sig drastisk og i modsat retning af, hvordan udviklingen normalt går. I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet var den et livligt ferieområde med badehoteller, campingpladser, pensionater og traktørsteder.
Efterhånden svandt interessen, en del af området blev losseplads, og i 1980 lukkede den sidste campingplads på stedet. Badeanstalten Dragør Søbad kan man dog stadig besøge, og fortsætter man langs stranden til Søvang, kan man bade fra landets længste badebro. 279,1 meter er den. Dragørs postnummer er 2791 …

Foto: Scanpix/Johnni Balslev

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

15°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.