Steder

Havnebadene

Det var en grøn drøm, ja, vel næsten en utopi, der gik i opfyldelse, da de første københavnere kunne indtage en ny badeanstalt midt i den før så forurenede Københavns Havn. I 2001 blev vandet erklæret rent nok til at bade i, og året efter stod det første midlertidige havnebad klar på Islands Brygge.

Det blev så gigantisk en succes at kunne køle ned midt i byen på en varm sommerdag, at der hurtigt kom et permanent havnebad på bryggen, mens det midlertidige flyttede skråt over på den anden side til Fisketorvet.

Siden er der kommet flere bademuligheder til i havnen, bl.a. ved Sluseholmen, hvor det lokale bad hedder Koralbadet. Men Islands Brygges havnebad er stadig det absolut mest populære og er blevet selve vartegnet for det nye og grønne København.

Turister ser med lige dele skepsis og misundelsesblandet forbløffelse på de vandglade københavnere, der hopper på hovedet i havnen, hvor det for bare et par årtier siden havde været en særdeles usund affære.

Havnebadet på Islands Brygge er som de øvrige havnebade åbent i sommermånederne og har egen livredder i sæsonen. Her er børnebassiner, udspringsbassin og ditto tårn og et egentlig motionsbassin, hvor mange kommer fast og svømmer nogle baner, inden de tager videre på job eller studier.

Også vinterbaderne har taget havnebadet til sig, og er man medlem af den lokale vinterbadeklub, kan man bade året rundt. Klubben holder med jævne mellemrum åbne arrangementer og arbejder på at få udvidet badet, så det bliver endnu mere helårsegnet.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

24°C

Skybrud

søndag

23°C

mandag

20°C

tirsdag

20°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.