Steder

J.C. Jacobsens Have

Selvom Carlsberg Byen emmer af liv og modernitet, så er det fortsat muligt at finde en tidslomme, der bringer den besøgende halvandet hundrede år tilbage i tiden. Det er brygger J.C. Jacobsens private have, som ligger i forbindelse med hans gamle privatbolig og blev anlagt samtidig med, at han åbnede sit bryggeri på Valby Bakke i 1848.

Haven har været lukket i 160 år og blev først åbnet for offentligheden i 2008. Den er ca. på størrelse med Kgs. Nytorv og anlagt som en romantisk have med små bakker, søer, krat, snoede stier, hække og en åben plæne med et storslået magnolietræ. Selvom den fremstår som et naturligt landskab, er intet overladt til tilfældighederne.

Haven byder på et farveflor af blomster, som skifter hen igennem forår, sommer og efterår. Der er 74 forskellige planter og træer, og mange af dem har brygger Jacobsen selv hentet hjem fra sine rejser i udlandet. Bakkerne er skabt af jord fra udgravninger af bryggeriets kældre.

Når man slentrer op gennem den romantiske filosofgang eller ad havens andre stier, går man i fodsporene på nogle af ikke blot Danmarks, men verdens store personligheder. Efter bryggeren døde, blev hans villa indrettet til æresbolig, hvor nobelpristageren Niels Bohr boede frem til sin død i 1962.

I bryggerens tid blev haven besøgt af bl.a. H.C. Andersen, den franske videnskabsmand Louis Pasteur og 1800-tallets største danske kunstnere. Mens Niels Bohr residerede i æresboligen, modtog han bl.a. besøg af Albert Einstein, Indiens premierminister Nehru, sin tyske kollega Werner Heisenberg og atombombens opfinder, Robert Oppenheimer, som han diskuterede fysikkens og verdens problemer med på spadsereture i haven.

Foto : Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

14°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.