Steder

Kalvebod Bølge

Det nyere Københavns mest udskældte strækning, Kalvebod Brygge, er blevet til det centrale Københavns nye sommersted. Lige over for fluepapiret på Islands Brygge bugter Kalvebod Bølge sig nu legesygt ud i vandet som en promenade, hvor der især er tænkt på solbadere, motionister og kajakroere.

Bølgen rækker så langt ud i havnen, at trædækket kommer fri af slagskyggerne fra mastodontbyggerierne inde på kajen.

Det er ikke officielt et badested, for bassinerne kan ikke spærres af og lukkes på samme måde som havnebadene, hvis vandkvaliteten skulle blive for dårlig efter et skybrud, hvor kloakkerne er svømmet over, og som beskyttelse mod havnens øvrige trafik.

Men Bølgen blev umiddelbart efter sin åbning lynhurtigt indtaget til alle former for vandleg. Man skal dog være klar over, at det kan være livsfarligt at svømme ud i det åbne havnebassin, hvor trafikken er travl. Og at det i øvrigt kan ende med en bøde.

Til gengæld er Bølgen skabt til havnens mange kajakroere, som her har fået en legeplads med mulighed for kajakpolo og en kajakrutsjebane. Her er kajakhotel, så man kan få opbevaret sin kajak centralt.

Løberne har også fået rute på promenaden, og der er motionsredskaber, man kan prøve kræfter med – og strække ud ved efter løbet. Samtidig inviterer de svungne former, stigninger og fald til leg, hvad bl.a. skaterne benytter sig af. Det ender nogle gange godt, andre gange vådt.

Under Bølgen har foreningen Maritime Nyttehaver en såkaldt muslingeline. Den skal gøre det muligt at høste gode spisemuslinger, og samtidig er muslinger med til at holde vandet rent.

Foto: Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

24°C

Skybrud

søndag

23°C

mandag

17°C

tirsdag

21°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.