Steder

Karens Minde og Børnenes Dyremark

Heste. Kaniner. Lam. Høns. Og ved siden af et kulturhus, der i dag kan tilbyde livemusik, øvelokaler og en lang række arrangementer, men oprindeligt var en bondegård langt uden for byen. Området Karens Minde i Kgs. Enghave har rødder i den danske landbokultur, men er samtidig historien om et godt og aktivt liv i storbyen.

Børnenes Dyremark er stedet, hvor børn med tilknytning til området kan få part i en hest, holde kaniner og være med til at passe høns. Meningen er, at storbybørn også skal have kontakt til naturen og dyrene, og de mange børn på dyremarken viser, at muligheden for at være i nærkontakt med dyrene, selv om man måske bor på femte sal, er populær.

Det er ikke kun børn, der passer dyr på stedet. Voksne har bl.a. mulighed for at være med i det nye fårelaug, der står for pasning og slagtning af en flok får. Fårene græsser på det nærliggende naturområde Sydhavnstippen, hvor de er med til at holde uønskede planter nede.

Desuden er voksne altid velkomne som frivillige i Børnenes Dyremark. Stedet drives udelukkende af frivillig arbejdskraft, der skal sikre, at børnene har et godt fristed, lærer om natur, miljø og økologi og får voksne rollemodeller.

Naboen Karens Minde Kulturhus, ’Sydhavnens Slot’, er bydelens ældste bevarede bygning. Oprindelig var den tidligt i 1800-tallet en gård, bl.a. var stedet ejet af en apoteker, der dyrkede lægeurter på stedet. Fra 1880 blev bygningen brugt til åndssvageforsorg.

De sidste beboere blev sluset ud til andre institutioner og bofællesskaber i 1987, og aktive lokale beboere i Sydhavnen kæmpede for at få stedet som kulturhus. Det lykkedes, og i dag er Karens Minde det aktive hjerte i den grønne del af Sydhavnen.

Foto: Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

torsdag d. 13. juni

10°C

Overskyet

fredag

16°C

lørdag

14°C

søndag

17°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.