Steder

Kløvermarken

Kløvermarken er et grønt fristed med store vidder. Det kan give et helt sug i maven, når man første gang træder ind på dens kæmpemæssige åbne græsareal. Herfra har man nemlig, som det eneste sted i byen, et helt frit udsyn ind over alle byens mange klassiske tårne, og det er muligt at forestille sig, hvordan København tog sig ud på afstand for over hundrede år siden.

Her er fodbold- og cricketbaner, tennis- og vægtløftningsanlæg og masser af muligheder for rekreative aktiviteter som cykling, solbadning, drageflyvning, hundeluftning og golf. Og der findes et naturværksted for mindre børn, hvor de året rundt kan undersøge og opleve naturens omskiftelige forunderligheder,  ligesom der er en legeplads med klatreredskaber, bålpladser og en labyrint af thuja-hække.

Det er det sidste areal af de demarkationsområder uden for Københavns volde, hvortil der skulle være frit udsyn, så en eventuel fjende ikke kunne søge dækning.  I starten af 1900-tallet var det Københavns første flyveplads og lufthavn, hvorfra de første dristige flyvninger ind over København og ud over Øresund blev foretaget. I årene efter Anden Verdenskrig lå her danmarkshistoriens største flygtningelejr, som rummede 18.000 flygtninge fra Tyskland.

Det var også her, den tyske grev Ferdinand von Zeppelin vakte københavnernes opmærksomhed, da han i 1912 landede på Kløvermarken med sit kæmpemæssige luftskib, Hansa – det var første gang, en zeppeliner besøgte udlandet.

Foto: Kontraframe

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 14. april

10°C

Skybrud

mandag

8°C

tirsdag

7°C

onsdag

8°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.