Steder

Kongens Have

Kongens Have er byens ældste park og har eksisteret i over 400 år. Oprindelig var den kongens private have, men i dag besøges den årligt af ca. 3 millioner mennesker, og på en varm sommersøndag er der kamp om pladsen på parkens græsplæner. I sommerperioden spiller Marionetteatret to forestillinger hver dag undtagen mandag.

Allerede i 1770 blev den åbnet for offentligheden, der hurtigt tog den til sig som det eneste større åbne område inden for voldene. I dag ligger de snorlige stier stadig, som Christian 4. placerede dem, men ellers er der ikke meget tilbage af den oprindelige have, som har ændret karakter flere gange. Den er ikke mindst præget af mange høje træer, som står ved de to gamle alléer, Kavalergangen og Damegangen, og kendt for sin krokusplæne, rosenhaven og det 7 meter brede og 240 meter lange staudebed, som er Nordeuropas længste af sin slags.

I  Hercules Pavillon er der indrettet café, og ved siden af er der indrettet en eventyrlegeplads helt i stedets historiske ånd med drager, der vogter over deres æg, en stolpeskov, der ligner en labyrint, og en sandgrav med hængebro over.

Her holdes også koncerter, sommerballet, skulpturbiennaler og et væld af andre arrangementer. I Kongens Have er der noget for enhver smag på enhver årstid, om det er rundbold, kroket, picnic, gåture i den vinterklædte park eller musik i forskellige afskygninger.

Foto: Scanpix/Christian Lindgren

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

14°C

fog

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.