Steder

Kyststien om Amager

Det er en fuglesafari i eliteudgaven, som kyststien på diget rundt om Vestamager byder på. Området ligger på en af de vigtigste internationale trækruter for et væld af fuglearter, og samtidig giver kombinationen af våde enge, krat, skov, hav og søer gode betingelser for mange ynglefugle.

En stor del af Vestamager ligger i virkeligheden under vandets overflade, og diget blev bygget som led i et beskæftigelsesprojekt under Anden Verdenskrig, så danske arbejdsløse mænd kunne undgå tvangsarbejde i Tyskland.

For nylig er diget blevet forhøjet med to meter for at sikre København mod oversvømmelser som følge af klimaforandringer, og nu kan man gå, løbe på rulleskøjter eller cykle hele vejen rundt om Vestamager – fra Kongelunden til Islands Brygge.

Oppe fra diget er udsigten forrygende. På den ene side har man Øresund, Avedøreværket og Københavns skyline, på den anden side Klydesøen, der er et af Danmarks vigtigste vådområder for en række fugle.

Det er et lukket reservat, men en række fugletårne oppe fra diget sikrer, at man har god udsigt til sjældenhederne alligevel.

I forsommeren høres nattergalen – og knap så idyllisk vandriksen og den gråstrubede lappedykker. De lyder begge som grise ved fodringstid.

Der kommer flere og flere beretninger om havørne fra området. De er svære at tage fejl af. Det er som at se en dør flyve. Mere elegant er vandrefalken, der kan ses i vinterhalvåret. Den har udviklet en særlig jagtteknik, hvor den styrtdykker med over 300 km/t og torpederer sit bytte. Den er verdens hurtigste dyr.

På det første stykke af diget fra pumpehuset, der endnu er i brug, er der i sæsonen en lille badebro, så man kan kombinere fuglekigningen med en dukkert i Øresund. Man kan også fiske fra kysten.

Foto: Lars Bertelsen

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

15°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

23°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.