Steder

Landbohøjskolens Have

At træde ind i Landbohøjskolens Have på en forårs- eller sommerdag er som at blive lukket ind i et eventyr. Man rammes af et sansebombardement af farver, lyde, dufte, lys og skygge. Haven har over 6.000 forskellige planter, og dens tykkeste træ, blodbøgen, har en omkreds på 5 meter. Alle træer og planter er forsynet med navneskilte.

Haven blev anlagt i 1858 i datidens romantiske stil under stærk inspiration fra de landskabelige haver og med mange forskellige have- og parkrum. Her er løgplæne, hvor blomstrende løgplanter stikker hovederne op gennem græsset, blomsterbede, en skov, en lund, en stenhøj og åbne arealer.

Et oplagt sted at tilbringe en forårs- eller sommerdag i solen på en af de mange bænke eller på de græsplæner, som må betrædes.

Centralt i haven er der en sø med en ø i midten, som man kommer ud til ad en lille gangbro. Især er den berømt for sin rosenhave med hundrede forskellige rosenarter, som man komme til gennem en pergola af slyngroser, der vokser hen over hovedet på én. Både her og i krydderihaven bliver lugtesansen bombarderet, mens ænderne giver lyd fra sig i søen.

Bagerst i haven ligger Væksthuset, som er et gammelt drivhus, der er indrettet som café . Det er en have for solbadere, boglæsere og haveelskere, og alle besøgende synes at respektere stedets fred og idyl ved at tale stille og sagte.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

25°C

Skyfrit

søndag

23°C

mandag

20°C

tirsdag

20°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.