Steder

Lindevangsparken

Man kan lege med vand, man kan lege på legepladsen, man kan nyde alt det grønne – og om vinteren kan man også stå på skøjter.

Lindevangsparken har i mere end 80 år været et af de steder, hvor man har kunnet søge hen, når man har brug for at komme væk fra gader og huse og nyde en fornemmelse af natur. Parken besøges ikke mindst af børnefamilier og dagplejemødre, og her er bemandet legeplads og god plads til boldspil.

Om vinteren er skøjtebanen populær. Afhængig af vejret er den åben fra begyndelsen af december til udgangen af februar.

De seneste par år har Lindevangsparken også haft en anden funktion: Den er et af de steder, som skal beskytte Frederiksberg mod virkningerne af et skybrud, og den viser, at man som kommune kan få grønne glæder for klimapengene, hvis man tænker klimatilpasning og fornøjelse sammen.

Lindevangsparken har blandt andet fået en regnvandsgrøft og et stort græsbassin, der uden regn kan bruges til leg og læring. Hvis der kommer meget regn bliver det hele til vandlegeplads eller bare en stor sø at nyde synet af. I parkens grøfter og render bliver skybrudsvandet tilbageholdt, så børnene kan følge vandets vej gennem parken. Omlægningen af parken har også givet plads til vildere natur og blandt andet balancesten, hvor børn og voksne kan bruge kroppen.

Kommer der rigtig meget vand, kan selve parkarealet med bassin og grøfter ikke holde på det hele. Så løber det videre til Sløjfen, som før var parkeringsplads, men nu også er blevet et opholdsrum med en kanal, der samtidig er en funktionel skulptur i byrummet.

Skulle Frederiksberg Kommune i stedet have lavet en løsning, hvor regnvandet skulle afledes i kloaksystemet, havde det været langt dyrere, næsten 20 millioner kroner dyrere, anslår kommunen. Nu har kommunen fået en mere oplevelsesrig park med skybrudsløsninger for færre penge.

Foto: Stine Trier Norden 

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

14°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.