Steder

Naturcenter Amager

Fem minutters gang fra metrostation Vestamager venter vildmarken. Eller så godt som. I hvert fald er Vestamager, eller Kalvebod Fælled, et fuldstændigt enestående naturområde så tæt på en millionby som København. På mindre end et kvarter kan man komme fra storbyjunglen til en sand savanne.

Her er højt til himlen, store linjer, sjældne fugle, et væld af insekter og fredede padder samt flokkevis af hjorte og græssende kvæg og får på et område, der er mere end dobbelt så stor som den langt mere kendte Dyrehaven.

Porten til hele herligheden er Naturcenter Amager, hvor børn og voksne året rundt kan få naturvejledning og inspiration til en masse aktiviteter.

Man kan også leje eller låne diverse friluftsudstyr, så man kan komme ud at studere naturen, tænde bål, bage snobrød og poppe popcorn, genkende fugle eller leje cykler, løbehjul og rulleskøjter, så transporten rundt i området går lidt hurtigere.

Det kan man godt blive glad for. Afstandene herude under den høje himmel er store, og vejene er for det meste snorlige. Det skyldes, at hele området er gammelt militært øvelsesterræn. Indimellem ses nogle forhøjninger i det ellers flade landskab. Også de stammer fra militærets tid herude.

Tæt ved naturcentret ligger den store naturlegeplads Himmelhøj, der indbyder til mange lege og aktiviteter i fire forskellige områder. De er skabt af den italienske landskabskunstner Alfio Bonanno og er samtidig skulpturer på kanten mellem den moderne Ørestad og den vilde fælled.

Foto: Martin Rivero

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

16°C

Skyfrit

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.