Steder

Naturpark Amager

En række af hovedstadens største naturattraktioner bliver kædet sammen i Naturpark Amager. Her er alt fra savanne, tæt skov og strandenge til fuglerige søer og kanaler med frøer og snoge. Alt sammen få kilometer fra Rådhuspladsen.

Naturpark Amager er først og fremmest en grøn vision for et helt enestående naturområde, der er en af verdens største naturparker så tæt på en millionby. Her er 3.000 hektar – eller cirka 4.000 fodboldbaner – natur inden for cykelafstand af centrum. Vel at mærke meget varieret natur med mange arter og et usædvanlig rigt fugleliv.

I et så tæt befolket land som Danmark er det nødvendigt med naturpleje for at sikre den type varieret natur, som ellers ville være opstået af sig selv.

I Naturpark Amager hjælper græssende køer, heste og får med til at holde træer og store planter nede, men her er også store flokke af dåhjorte, som har fast job med at bevare fælleden som savannenatur med spredte træer.

Langs kysten kan man få et indtryk af, hvordan Øresundskysten oprindelig har set ud med lave strandenge og naturlige laguner. Det er stort set det eneste sted, der er tilbage – resten er enten bebygget eller omdannet til kunstige strande.

Visionen for Naturpark Amager er at gøre de mange naturoplevelser endnu mere tilgængelige og attraktive for alle, hvad enten man søger fred og ro, vil studere sjældne planter eller dyrke motion i naturen.  Nye stier skal supplere de eksisterende, nye traditioner skal udvikles og sikre, at flere får lyst til at tage hertil.

Potentialet er stort: Hvis man ikke lige tæller naturparkens nærmeste naboer med, har over halvdelen af københavnerne aldrig været i området.

Foto: Martin Rivero

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

14°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.