Steder

Ørestads Kanaler

Kajaksejlads, køleanlæg om sommeren, skøjteløb om vinteren – kanalerne er livsnerven i Ørestad. Det blå bånd gennem Københavns nye bydel på Amager er ikke kun til pynt. Og gæster kan også få lov at tumle sig på vandet eller slå sig ned og nyde synet af moderne bygninger og blå himmel, der spejler sig i vand.

Ørestad rejser sig som en slags miniature-Manhattan op over Amager Fælled og Vestamager. Hvor der før var fladt land, lossepladser og militært øvelsesterræn, er der nu eksklusive og eksperimenterende boliger med naturområderne Amager Fælled og Vestamager som nærmeste naboer.

Kanalerne binder det hele sammen. De bugter sig fra nord til syd og er blevet deres eget økosystem, hvor ænder, hejrer og fisk har fundet et hjem.

I hele sommerperioden kan man se kajakker og småbåde på kanalerne. De er lavet til at sejle på, og flere steder kan man låne både og kajakker, hvis man er over 15 år. Blandt andet i café 8-Tallet i Ørestad Syd helt ud mod Vestamager og i universitetskvarteret hos Kong Kaffe.

Kanalerne er ikke kun til pynt. De er med til at beskytte Ørestad mod oversvømmelser. Overskydende regnvand ledes ud i kanalerne, der kan lede det videre ud i havnebassinet. Og skulle der være mere vand, end kanalerne kan lede væk, så er søerne og vådområderne på Amager Fælled og Vestamager klar til at tage imod.

Hele herligheden styres af Ørestad Vandlaug, der også er klar til at holde øje med tykkelsen af is på kanalerne om vinteren. Er isen tyk nok, bliver der fejet fine skøjtebaner, og så er det bare om at spænde skøjterne på.

Foto: Scanpix/Christian Lindgren

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

14°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.