Steder

Ørstedsparken

Ørstedsparken er en del af Københavns gamle indre forsvarsværker, som blev nedlagt i 1850’erne. 20 år senere anlagde man parken her, som hurtigt blev et populært sted for borgerskabet at sværme og vise sig frem og mødes på de snoede stier.

Den smukke smedejernsbro, som krydser søen, der er en del af den gamle voldgrav, er formentlig Danmarks ældste af sin type og blev benyttet af kong Frederik 7. på hans rideture gennem byen.

I dag er det en folkelig park i ordets egentligste betydning med to legepladser, grillpladser og  et mylder af gamle og eksotiske træer og buske. I sommerens løb er der musikarrangementer, men også masser af mulighed for at finde fred og ro.

Spredt i parken er der masser af blomsterbede og adskillige statuer med motiver fra den græske og romerske mytologi skænket af brygger Carl Jacobsen.

Aldrig så snart begynder de første forårssolstråler at varme luften, før de mange lokale beboere i området omkring Ørstedsparken vrimler mod det gamle voldanlæg og slår sig ned på de skrånende plæner og parkens populære udendørscafé – eller tager sig en løbe- eller promenadetur på stierne med udsigt ud over den smukke sø. Men også en spadseretur i efteråret byder på et væld af gyldne farver.

Foto: Stine Trier Norden

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 23. juni

15°C

Overskyet

mandag

20°C

tirsdag

20°C

onsdag

22°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.