Steder

ØsterGro

En 600 m2 stor økologisk taghave i femte sals højde på toppen af et gammelt bil-auktionshus lyder som en historie fra New York, men den er ærkekøbenhavnsk. Stedet er Østerbro, foreningen bag hedder ØsterGro, og de 90 tons jord formet i sirlige højbede er blot et eksempel på, hvordan storbyhaverne i København også kan rykke op på tagene og blevet til frodige bylandbrug.

 

De urbane haver har på rekordfart bredt sig i de københavnske brokvarterer. På taget af Blågårds Skole på Nørrebro er indrettet en taghave under navnet DYRK Nørrebro, men med de 90 tons jord på det store tag i Æbeløgade har ØsterGro udvidet begrebet til et egentligt by-tag-landbrug, hvor der udover masser af grøntsager også er bybier og høns, som producerer hhv. honning og æg.

”Vi har ingen illusioner om at københavnerne kan blive selvforsynende med landbrugsvarer fra byhaver og –landbrug, men vi vil gerne være et bindeled mellem byen og økologiske landbrug udenfor byen, inspirere til lokale økologiske markeder og formidle viden om fødevareproduktion – både på byens tage og ude på landet,” siger Livia Urban Swart Haaland, som er en af initiativtagerne til ØsterGro.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

14°C

fog

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.