Steder

Østre Anlæg

På det langstrakte, kuperede terræn i Østre Anlæg kan man stadig ane de bløde konturer af det gamle voldanlæg, som i 1879 blev omskabt til en park i engelsk havestil. Fra første færd blev det et populært udflugtsmål for Østerbros borgerskab. I dag tiltrækker anlægget alle slags københavnere og er ikke mindst et paradis for børn og kunstelskere.

De yngste generationer kan tumle sig på de græsklædte skråninger, gemme sig i kratbevoksningen og kælke på bakken foran Statens Museum for Kunst. Der er legepladser specielt for mindre børn og et legelandskab med  boldbur, soppebassin, basketbane, en fiskekutter og mulighed for at spille tennis.

Naturen byder på både en birkelund, en rosenhave, en rododendronhave, bregnebøge, vilde tulipaner og urter som cikorie og perikon. Om natten kan man være heldig at høre natuglens tu-tu-tu-tuuut. Den er blot en af de 50 forskellige fuglearter, som lever i anlægget sammen med sommerfugle, guldsmede og egern.

Der er opstillet flere grill og borde til medbragt engangsgrill, som frit kan benyttes, hvis man ikke blot vil brede tæppet ud i græsset og nyde sin medbragte picnickurv – eller besøge anlæggets to kunstmuseer, Den Hirschsprungske Samling og Statens Museum for Kunst, hvor der også er særlige tilbud til børnene.

Foto: Scanpix/Torben Huss

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

tirsdag d. 23. juli

19°C

Let regn

onsdag

20°C

torsdag

20°C

fredag

21°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.