Steder

P-haverne

Byens parkeringspladser og fortove kan blive til grønne fællesskaber og minihaver, hvor man kan plukke en moden tomat ved egen gadedør.

Københavns Kommune har givet tilladelse til forsøg med byhaver langs vejene. København vokser, og det gør det svært at finde plads til nye parker, men her kommer de små og fleksible byhaver ind i billedet.

Senest har kommunen gjort det muligt for cafeer og restauranter at have udeservering på P-pladser i dagtimerne på bestemte betingelser, og det kan kombineres med mobile haver.

Bor man uden en grøn baggård eller altan, kan man sætte bænke, plantekasser og potter op langs facaden i stedet og på den måde skabe en have på fortorvet.

Kommunens Miljøpunkter giver gerne gode råd om, hvordan man gør og får tilladelse.

Besøg Griffenfeldsgade, hvor TagTomat har opført parkeringshaver, som giver mulighed for ophold i gaden.

”Jeg har arbejdet som byplanlægger, hvor man snakker meget om at nedbryde sociale skel. Og det er lige netop, hvad der sker, når man bygger en plantekasse sammen og bagefter skal passe den i fællesskab. At byen så samtidig bliver grønnere, det er blot en positiv sideeffekt,” siger Mads Boserup Lauritsen, som er initiativtageren til projekt TagTomat.

Læs mere om TagTomat´s arbejde med grønne fællesskaber her.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

torsdag d. 13. juni

10°C

Overskyet

fredag

16°C

lørdag

14°C

søndag

17°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.