Steder

Pinseskoven

Danmarks største birkeskov er et lille stykke Sverige langt inde på dansk grund. Pinseskoven hedder den og ligger midt på Vestamager. Birkefrøene er kommet flyvende hertil fra Sverige og har slået sig ned, efter at jorden blev inddæmmet under Anden Verdenskrig.

Navnet Pinseskoven har den fået, fordi den tidligere opsynsmand Mardal Jensen havde en tradition med at tage sin familie herud og spise pinsefrokost. Han kaldte derfor skoven for Pinseskoven, og det navn har holdt ved.

Skoven er da også meget smuk i den tidlige sommer med de hvide stammer og det spædt grønne løv. I efteråret forvandler bladkronerne sig til gyldne fontæner, mens det skarpe vinterlys får stammerne til at stå særligt markant frem. Birkeskoven er et besøg værd på alle årstider, og man kan være heldig at se flokke af dådyr mellem stammerne.

Pinseskoven har stort set fået lov at passe sig selv, så stammerne står tættere, end vi er vant til i dansk plantageskov. Det er en vild skov ganske tæt på hovedstaden.

Gå herud en morgen midt i maj – så kukker gøgen, nattergalen synger, og solen står op mellem de slanke stammer. Og er vinden i det rette hjørne, kan man stå midt i naturen og høre rådhusklokkerne slå. Længere væk fra Københavns hjerte er man alligevel ikke.

Foto: Martin Rivero

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

torsdag d. 13. juni

12°C

Skybrud

fredag

16°C

lørdag

14°C

søndag

17°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.