Steder

Refshaleøen

Engang var det arbejdsplads for 10.000 mennesker. Nu kan man vælge at se Refshaleøen som et monument over fordums storhed, men halvøen er samtidig grobund for de vildeste ideer og aktiviteter.

Det rå industrikvarter er i hastig forvandling, og hvor der før blev produceret dansk maskineri og skibe i verdensklasse, er der nu overraskende gallerier, koncertsteder, sportsmuligheder, strandbarer, restauranter, rumraketproduktion… det er, som om, det meste kan lade sig gøre på halvøen. Inklusive at afholde et Melodi Grand Prix i en ellers forladt hal, hvor der engang blev samlet skibe.

Man kan vælge at betale sig fra at stå på vandski på kabelbanen ved indgangen til Refshaleøen, køre gokart, klatre i verdens højeste indendørs klatrebane, sejle kajak, spille beachvolley – også indendørs – eller gå til en af de mange kulturbegivenheder, der finder sted her i løbet af året. Metalmusikfestivalen Copenhell er den mest markante.

Men det er også et fantastisk sted at gå eller at cykle en tur og fornemme et København under forandring. Bygninger forfalder, nye opstår. Hvor der før var asfalt, dukker der planter op. Hvor der før var planter, bliver der bygget.

Man kan lade fantasien få frit løb en kold vinterdag, hvor her virker ekstra forladt, og forsøge at forestille sig tusindvis af mennesker i arbejde på det gigantiske B&W-skibsværft. Her blev verdens første oceangående motorskib, Selandia, bygget i 1912.

Skibsværftet lukkede i 1996. I dag er Refshaleøen et københavnsk Klondyke, men med tiden er det meningen, at der også skal være boliger her. Og at værftsøen skal være Københavns første CO2-neutrale bydel.

Foto: Thomas Rousing

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 20. juli

24°C

Skybrud

søndag

23°C

mandag

20°C

tirsdag

20°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.