Steder

Ryvangens Naturpark

Der er mere natur, end der er egentlig park i dette nærmest uberørte og tæt bevoksede område. Det er det ideelle sted for en familiepicnic, en løbetur i naturskønne omgivelser tæt på byen eller en udflugt med børnene, der kan fiske i den store sø, lave bål, kælke på kælkebakken, gemme sig mellem træer og krat og komme tæt på både får og heste, som græsser på sletten midt i naturparken.

Det et gammelt militært øvelsesterræn, som har fået lov at ligge nærmest uberørt hen, også efter at militæret forlod det i 1972.

I 1998 blev det etableret som naturpark, men en nænsom naturpleje har bibeholdt det ’vilde’ præg. Man kan stadig opleve gamle bunkers og ammunitionsanlæg midt i naturparken, som grænser op til S-togsbanen mellem Hellerup og Ryparken Station. Men der har faktisk også gået en selvstændig jernbane fra Hellerup og ind midt i den nuværende park, hvor man stadig kan genfinde de gamle militære af- og pålæsningsramper.

Parken byder også på et rigt naturliv med et par hundrede forskellige plantearter – bl.a. hundrede år gamle aske-, ahorn- og kastanjetræer, hvor særlige fuglearter, som foretrækker hule træer, kan bygge rede og yngle. 

I den store sø er der også masser af liv både på og under vandet, og som et af de få steder i københavnsområdet kan man fiske i den store sø uden et fiskekort.

Foto: Søren Rud

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

14°C

fog

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.