Steder

Skt Petri Kirkes anlæg

Der ånder fred og ro inde bag de høje kirkegårdsmure omkring anlægget ved Skt. Petri Kirke midt i Københavns latinerkvarter. En oase, der både taler til sjælen, øjet og fantasien.

Der har været kirkegård på stedet siden middelalderen, og i 1700-tallet var det en af byens pestkirkegårde. Men gravene er for længst sløjfet og erstattet af anlæg med stenbænke, græsplæner og et åbent areal, hvor børnene kan lege eller spille bold.

Det er en tidslomme, hvor man med en god bog, dagens avis eller sin iPad kan opleve stilheden midt i byen, mærke solens varme fra kirkens tykke mure eller søge skygge under et af de høje løvtræer.

De ældste dele af kirken stammer tilbage fra det tidlige 1400-tal, og stenene er kommet fra det teglværk, som har lagt navn til nabogaden Teglgaardstræde. I dag huser kirken den tyske menighed i København.

I tilknytning til kirken ligger et langstrakt barokkapel, i hvis rigt udsmykkede murværker øjet og fantasien kan gå på opdagelse. Indenfor i det kølige kapel er en række københavnske notabiliteter stedt til hvile i imponerende gravmausolæer. Bag gravkapellet ligger en lukket urtehave, som tidligere har være benyttet som kirkegård.

Ved muren ud mod Skt. Peders Stræde står som en understregning af stedets historie billedhuggeren Niels Hansen Jacobsens symbolistiske skulptur ’Døden og Moderen’ inspireret af H.C. Andersens eventyr ’Historien om en moder’.

Foto: Stine Trier Norden

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

15°C

Skyfrit

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.