Steder

Søerne

I folkemunde hedder de blot ’Søerne’, men deres officielle navn er Københavns Indre Søer. De hører til blandt Københavns populæreste rekreative områder og strækker sig over næsten tre kilometer fra Østerbro over Nørrebro til Frederiksberg og Vesterbro som en lang perlerække af brede bassiner uden for Københavns gamle voldanlæg.

Der er promenader og brede græsskråninger langs vandkanterne og en 6,35 km lang cykel- og løberute rundt om de i alt tre søer, Sortedams Sø, Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø, der tilsammen er delt op i fem forskellige bassiner gennemskåret af vejdæmninger.

Når kastanjetræerne i slutningen af maj måned blomstrer med deres hvide blomsterstande, siger man, at ’kastanjen står i lys’ – og det kan man opleve rundt om det meste af Søerne.

På den vestlige side ligger der private små haveanlæg foran husrækkerne direkte ud til de offentlige stier. Om vinteren kan der skøjtes på Peblinge Sø ved Søpavillonen – når isen kan bære.

Der er flere caféer med udendørs servering langs Søernes vestlige promenade, og om sommeren kan man leje robåde og vandcykler på Peblinge Sø lige syd for Dronning Louises Bro.

På bredden af Skt. Jørgens Sø vokser der hængepil og ude i vandet breder vandpileurten sig.

Foto: Scanpix/Mads Jensen

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

15°C

Skyfrit

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.