Steder

Søndermarken

En snefyldt vinterdag genlyder Søndermarken af skrækblandede frydefulde hvin, når ungerne indtager parkens kælkebakker. Gode kælkebakker er der ikke mange af i København, men her kan man få fart på.

Også større legebørn og seriøse motionister har gode muligheder. Søndermarken er med sine bakker og slugter et af de mest udfordrende løbesteder i København, og løberne har med en såkaldt lyshare fået endnu bedre muligheder for at udfordre sig selv. Man vælger tempo, og så er det ellers om at holde trit med ’harens’ lyssignaler på elektroniske stolper langs ruten.

Vil man hellere udfordre sin fysik på anden vis, er der forskellige motionsmuligheder indlagt undervejs, bl.a. balancegang på træstubbe og spring på trampoliner.

Løberuten er bare et af beviserne på, at der er kommet nyt liv til folkeparken. Projektet Liv og Lys er en ansigtsløftning til et af de mest populære grønne områder i København, men der er ikke kun tale om en modernisering. Projektet har også genskabt nogle af de historiske bygninger og monumenter i parken, som ellers var forsvundet eller forsømt.

Det norske parti, der med sit lille vandfald og spinkle bro over et vandløb med lidt god vilje godt kan minde om en nordisk vildmark, er bl.a. blevet renoveret, og nu har naturvejlederne i Frederiksberg Kommune fået base her.

Og der er masser af natur at kigge på i Søndermarken, ikke mindst insekter. Små vådområder bliver skabt og genskabt og giver levemuligheder for endnu flere dyre- og plantearter.

Man kan også bare sætte sig på en bænk og nyde hele herligheden og måske så ærgre sig lidt over, at visionen om at grave Roskildevej i en tunnel under Valby Bakke (frederiksbergere siger Frederiksberg Bakke) foreløbig er strandet på manglende økonomi.

Foto: Martin Sørensen

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

torsdag d. 13. juni

12°C

Skybrud

fredag

16°C

lørdag

14°C

søndag

17°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.