Steder

Superkilen

Det er legeplads, park, basar, cykelsti, picnicområde, sportsplads, samlingssted, verdensudstilling – Superkilen på Nørrebro er det hele og en park som ingen anden i verden. Først og fremmest er den en fejring af storbylivet og de mange kulturer, som tilsammen udgør Nørrebros befolkning.

Superkilen er et af de nyeste byrum i København og i virkeligheden tre pladser i én fra Nørrebrogade til Tagensvej. Den Røde Plads, som tager imod ud til Nørrebrogade, er både en utraditionel, pangfarvet park og sportsanlæg med plads til bl.a. basketball og boksning.

Næste plads er Det Sorte Marked, som bedst kan beskrives som en udendørs stue med masser af plads til at slænge sig, spille skak og mølle på de opstillede spilleborde, kigge op på de kinesiske palmer, holde middagsselskab eller lytte til vandets rislen i den store fontæne. Det er dog nok de færreste dagligstuer, hvor man kan køre på skateboard, men det er der god plads til her på pladsens bakker.

Den Grønne Park er sidste strækning ud mod Tagensvej, og her er det mere traditionelt parkliv, der er i centrum. Midt i det hele ligger en hockeybane med indbygget basketbane.

Det helt særlige ved Superkilen er, at parken er fyldt med redskaber, bænke, gynger, affaldskurve og andet inventar, som er hentet fra alle de steder i verden, som Nørrebros befolkning kommer fra. Der er basketkurve fra Mogadishu, neonskilte fra Kina og Rusland, reklamer fra USA, det centrale springvand er fra Marokko, der er gynger fra Bagdad, bænke fra Cuba og en legeblæksprutte fra Japan.

Tilsammen en fortælling om, at storbyen København har rødder i mange lande og alligevel kan samle forskelligheden i leg, afslapning og sport.

Foto: Scanpix/Mikkel Barker

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

søndag d. 14. april

10°C

Skybrud

mandag

8°C

tirsdag

7°C

onsdag

8°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.