Steder

Vestvolden

Vestvolden er et af de længste og bedst bevarede voldanlæg i verden – et enestående forsvarsanlæg på mere end 14 km, der strækker sig fra Utterslev Mose mod nord til Avedøre i syd. Det er også et fantastisk sted at få sved på panden, lære om fortiden eller bare nyde den særlige natur.

Der er stadig mange spor tilbage fra dengang, da volden skulle beskytte rigets hovedstad mod indtrængende fjender, blandt andet voldgrav, underjordiske anlæg og længst mod syd, i Avedøre, en gammel flyveplads med to bevarede træhangarer fra Første Verdenskrig.

I dag er Vestvolden et populært rekreativt område. Det er et oplagt sted at løbe eller vandre, og man kan også gøre det, når det er mørkt, for det meste af volden er asfalteret og lyst op. Cyklister kan prøve kræfter med fire udfordrende baner – de ligger i Husum, Rødovre, Brøndby og Hvidovre – og kan bruges med almindelige cykler og mountainbikes og af både børn og voksne. Her kan man lave tricks og få pulsen i vejret.

Kan man lide at løbe på rulleskøjter, er her 10 kilometer fin asfalt i trafiksikre og historiske omgivelser. Skal det være knap så anstrengende, kan man høre historier fra Vestvoldens tid som befæstning på mobiltelefonen flere steder. Man kan deltage i mobilspillet ’Forsvundet i tiden’ eller forsøge at standse Tredje Verdenskrig i Ejbybunkeren, som forsvaret først forlod i 2005.

Vestvolden byder samtidig på et rigt dyre- og planteliv med flere sjældenheder, selv om Vestvolden ligger midt i Danmarks tættest befolkede område.

Netop beliggenheden gør Vestvolden særlig værdifuld. Den bliver en korridor, som sikrer, at planter og dyr kan færdes mellem flere områder i stedet for at blive isoleret på enkelte grønne øer midt i bebyggelsen. Det er med til at forhindre, at bestandene bliver for små til at kunne forny sig selv.

Foto: Scanpix/Anders Tvevad

1.31 km
1.31 km

DESTINATION ON MAP

lørdag d. 25. maj

16°C

Skyfrit

søndag

16°C

mandag

17°C

tirsdag

14°C

Nyhedsbrev

Få grønne nyheder i din indbakke. Vi hinter om events, guides og giver tips til de bedste grønne steder, du kan besøge i København.